dijous, 28 de novembre del 2013

Literatura és Cultura!

Cada any, des de fa quatre anys, entre els mesos de novembre i febrer, ens arriba de mans de Tantàgora, el FLIC (Festival de literatures i arts infantil i juvenil). El FLIC té per objectiu donar a conèixer la literatura oral i escrita al públic de 0 a 18 anys. El FLIC és una festa de la literatura per a famílies, escoles, professionals i joves creadors. El FLIC aposta per una programació d’experiències literàries per a tots els públics amb convidats nacionals i internacionals. El FLIC, en definitiva, vol consolidar-se com la cita anual imprescindible i compromesa amb la transmissió de literatura infantil de qualitat.


















Però quan i on podrem gaudir d’aquest festival? El cert és que, el FLIC, el podem trobar a qualsevol racó. Les seves activitats s’escampen per Barcelona, Bellver de Cerdanya, Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sabadell i fins i tot Madrid i Bilbao.

En el programa d’enguany compten amb el millor de casa nostra i de part de l’estranger. Des de França ens visitarà la il·lustradora i grafista Marion Bataille, de terres hanseàtiques podrem gaudir de la multi premiada Jutta Bauer i a la festa no hi podia faltar el flamant guanyador del premi Llibreter, l’italià Roberto Innocenti. Però això no és tot. El festival té per objectiu acostar les diferents disciplines artístiques a la literatura. És per aquest motiu que gaudirà de la participació de gent com Laitrum Teatre, la companyia Pere Hosta, el col·lectiu d’art urbà Rebobinart, la fotògrafa Tanit Plana, les il·lustradores Neus Moscada i Mercè Galí, la música de les 2princesesbarbudes i narradors de la talla de Roser Ros, Yoshihira Hioki o Patricia McGill entre d’altres que completen un llistat inacabable d’artistes.

Amb la voluntat d’esdevenir el màxim transversals i de practicar el “crossing art”, el festival es passejarà per biblioteques, llibreries, centres escolars, cívics i culturals, museus, places i carrers. Els qui s’hi acostin gaudiran de xerrades, concerts, tallers formatius i creatius, exposicions, conferències, intercanvis, teatre, instal·lacions, narracions i fins i tot d’un cicle de cinema que es programarà a la Filmoteca de Catalunya.

Com diuen els organitzadors, el FLIC és família, és educació i és intercanvi professional. Les activitats programades formen un reguitzell inacabable de sorpreses i possibilitats que trobareu magníficament detallats a la web del festival. Perquè, en definitiva, el FLIC és Cultura!


Enllaç a l'article a Núvol.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada